Wij helpen de misdaad!

Gisteren was het eindelijk weer zover! Groep 8 kon na de lastige lockdownperiode weer op excursie; dit keer naar het Museon.

Er was een misdaad in het Museon gepleegd, maar dankzij groep 8 kon er uiteindelijk een verdachte aangehouden worden. Groep 8 mocht eerst om beurten de plek bekijken; er werd een hamer, wit poeder, een brief en een stukje ‘goud’ gevonden. Er is sporenonderzoek gedaan en er zijn vingerafdrukken en voetafdrukken vergeleken; zo konden er al een aantal verdachten geëlimineerd worden. Ook is het handschrift op een van de brieven vergeleken met het handschrift van de verdachten, best lastig al die handschriften die op elkaar lijken. Bij deze opdrachten was oog voor detail erg belangrijk, evenals het feitelijk waarnemen in plaats van het hebben van vooroordelen. Ook mochten de kinderen proefjes doen met poeder, zij voerden een experiment uit om te kijken welk poeder reageerde met water of azijn. Een van de bewijsstukken was namelijk wit poeder. Het bakpoeder reageerde met azijn, zo kwamen de kinderen erachter dat het onbekende poeder bakpoeder was.
Het goud bleek na onderzoek nep te zijn… Groep 8 had uiteindelijk nog drie verdachten over; na verhoor bleken ze het bij het juiste eind te hebben en is de dader gearresteerd. Het bleek de bewaker van het Museon te zijn!

Het was een leuke en leerzame ochtend waarbij de kinderen veel zelf aan de slag zijn gegaan, heel fijn om dat na lange periode weer te kunnen doen!