In onze basisschool is een peuterleerplek gevestigd, die is aangesloten bij de Stichting Jong Leren. Peuterspeelzalen zijn voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De intensieve samenwerking met De Leeuwerikhoeve blijkt al uit de naam: ‘t Leeuwerikje.

Waarom naar peuterspeelzaal ‘t Leeuwerikje?

– Om peuters in de gelegenheid te stellen zich op een veilige, verantwoorde en speelse manier naar eigen kunnen te ontwikkelen en zo zelfbewuster naar de basisschool te gaan.
– Mogelijkheid voor ouders betrokken te zijn bij het onderwijs aan hun kind.
– Om peuters bewust in hun (taal)ontwikkeling te stimuleren.
– Om peuters met leeftijdgenootjes in contact te brengen.
– Een goede voorbereiding en probleemloze overgang naar De Leeuwerikhoeve.

De peuterspeelzaal wordt geleid door gediplomeerde leidsters, die bijgestaan worden door vrijwilligers. Zij bieden uw kind een veilige en hygiënische omgeving aan met de juiste materialen.

Kosten:
–  Voor ouders met een ooievaarspas is de peuterspeelzaal gratis;
–  Overige ouders betalen € 20 per maand.

Openingstijden:

maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagmiddag óf
maandagmiddag, dinsdagochtend, donderdagmiddag en vrijdagochtend.

De ochtenden zijn van 8.30 – 11.30; de middagen van 13.00 – 15.00 uur.

Op de woensdagochtend wordt gewerkt met ‘Samenspel’. Dit is voor ouders van kinderen van ongeveer 1,5 jaar tot 2,5 jaar. Op deze spelochtenden komen ouders samen met hun kind. Met hulp van de leidsters worden diverse activiteiten (puzzelen, lezen, knutselen, zingen) georganiseerd en krijgen ouders de kans over allerlei onderwerpen te praten, die met hun kind te maken hebben. Deelname aan Samenspel is gratis. Informatie hierover kunt u verkrijgen bij de peuterspeelzaal.

Namens de peuterspeelzaal is mevrouw Cecile Plouvier de contactpersoon voor de inhoudelijke samenwerking met de basisschool. Voor meer informatie kunt u terecht bij de leidsters van de peuterspeelzaal, telefoon: 070 20 53 963.

Voor meer informatie klik u op onderstaand logo: