Als school vinden wij goed contact met ouders erg belangrijk. Gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kinderen op school. Een van de zaken die wij gebruiken om te zorgen voor goede communicatie is een digitaal communicatiemiddel. Dit systeem heet Social Schools en heeft verschillende mogelijkheden. Op dit moment maken wij gebruik van de digitale nieuwsbrief, elke klas een eigen groepspagina, klassenlijsten, de agenda/schoolkalender, berichtenfunctie en het online plannen van oudergesprekken. Social Schools is een systeem dat zowel op uw PC of Mac draait als ook op uw smartphone of tablet via de app.

Bijna iedereen kent wel het fenomeen van de losse briefjes, de jaarkalender etc. Deze manier van informeren kost de school elke keer veel tijd, geld en is inefficiënt. Ook voor ouders kan het lastig zijn om alle informatie bij elkaar te houden of er kennis van te nemen.

Het is nu mogelijk om met Social Schools ouders gerichter via deze applicatie te informeren. Geen losse papiertjes mee en veel mogelijkheden voor u om direct met de school in contact te blijven.

Elke ouder ontvangt na inschrijving een persoonlijke koppelcode. Met een eigen e-mailadres heeft de verzorger vervolgens toegang tot de verschillende mogelijkheden. In onderstaand filmpje wordt wordt meer uitgelegd over Social Schools: